Transakcia zahŕňa výrobnú halu s rozlohou takmer 9 000 m2. Kupujúcim je ZDR Investments, investičný fond nehnuteľností. Výrobný areál dlhodobo využíva spoločnosť Semecs, významný výrobca elektrotechnických komponentov. Spoločnosť Semecs, súčasť medzinárodného koncernu SERO EMS Group, pôsobí na Slovensku od roku 1996. Energeticky neutrálny závod Semecs vo Vrábľoch je jedným z najmodernejších na Slovensku.

„Sale & Leaseback je typ investičnej transakcie s významným potenciálom na Slovensku. Umožňuje spoločnostiam uvoľniť kapitál viazaný v nehnuteľnostiach pri zachovaní plného využitia objektu. Pre kupujúceho predstavuje investičnú príležitosť so stabilným a dlhodobým nájomníkom. Očakávame, že tento typ transakcie bude v budúcnosti populárny.“ povedal Ján Miček, Senior Investment Analyst v Cushman & Wakefield Slovakia.

„Našou spoluprácou s Cushman & Wakefield sme našli ideálneho partnera v ZDR Investments, ktorý bude našim stabilným prenajímateľom a pomôže nám sústrediť sa na dosiahnutie našich strategických cieľov,“ uviedol Ivan Polák, generálny riaditeľ Semecs.

„Akvizícia výrobného závodu Semecs vo Vrábľoch je pre náš Priemyselný fond významným diverzifikačným krokom. Tento moderný a energeticky neutrálny objekt spĺňa naše vysoké štandardy kvality nehnuteľností a bonity nájomcov,“ uviedol Ondřej Sychrovský, generálny riaditeľ ZDR Investments.