Po obyčajnom roku fungovania nového automatizovaného skladu sa firma Sport Vision rozhodla o ďalšie rozšírenie systému AutoStore. O to sa popredný dodávateľ tejto technológie, spoločnosť Element Logic, postaral počas 14 dní, a to za plnej prevádzky, bez nutnosti odstávky skladu.

„Unikátnosť a veľká prednosť technológie AutoStore je jej obrovská flexibilita. Prakticky okamžite dokážeme reagovať na potreby zákazníka a automatizovaný sklad rýchlo upraviť ako do veľkosti, tak aj z pohľadu funkcionality. Úpravy sme schopní realizovať tak, aby sme nezasiahli do bežného chodu skladu a neobmedzili proces vychystávania tovaru,“ hovorí Jindřich Kaderávek, CEO spoločnosti Element Logic Česká republika.

Spoločnosť Sport Vision výrazne navyšuje trhový podiel v celkom 13 krajinách Európy a jej rast si žiadal rýchle rozšírenie skladu. „Rozšírenie existujúceho AutoStore v sklade v Seredi sme zvládli za 14 dní bez toho, aby sme obmedzili chod skladu. Každý projekt je individuálny a automatizáciu skladov navrhujeme pre každého klienta tak, aby riešenie bolo čo najefektívnejšie na základe mnohých parametrov. Veľmi dôležité je však aj vzájomné pochopenie, ku ktorému v Sport Vision vďaka profesionálnemu tímu, a predovšetkým riaditeľovi logistiky Tomislavu Dobrijevići došlo, a tak sme mohli ďalšie rozšírenie veľmi rýchlo zrealizovať,“ dodáva Jindřich Kaderávek.

Významná úspora skladovej plochy

Po rozšírení sa jedná o 30% úspory čo do priestoru. Okrem toho dochádza aj k významnému zvýšeniu výkonu skladu. „Rozšírenie AutoStore sme síce pôvodne plánovali až najskôr po dvoch rokoch od pôvodnej implementácie, ale veľmi skoro sme spoznali výhody a úspory, ktoré nám automatizácia priniesla. Toto automatizované riešenie od Element Logic nám umožňuje obsluhovať internetových zákazníkov aj naše predajne oveľa rýchlejšie, s menšou chybovosťou a vyššou presnosťou. Vyzdvihnúť je nutné aj rýchlosť a pohotovosť pri rozšírení skladu,“ hovorí Tomislav Dobrijević, Group Logistic Director spoločnosti Sport Vision.

Rozšírený sklad teraz obsluhuje 42 robotov nového radu R5+ a 15 portov. AutoStore s celkom 85 000 binmi teraz funguje v sklade s rozlohou 3 010 m2. Okrem toho Element Logic pri inštalácii AutoStore využíva softvér eManager, ktorý Sport Vision umožňuje kontrolu umiestnenia výrobkov, stavu zásob, spracovania vratiek, doplňovania a vychystávania.

Špecifikácia inovovaného projektu automatizovaného skladu v Seredi:
• Investície výške 6,2 miliónov EUR
• + 25 000 plastových boxov (binov), novo celkom 85 000 boxov
• 15 pracovných portov na naskladnenie alebo vyskladnenie
• + 2 roboti, celkom teda 42 robotov
• Rozloha AutoStore® + 680 m2 celková plocha teraz 3010 m2