Financujúcim partnerom oboch projektov je podielový fond 365.invest Capital FKI, ktorý je spravovaný správcovskou spoločnosťou 365.invest. Ide o slovenskú spoločnosť, ktorá je súčasťou skupiny 365.bank. Developer má za sebou už aj projekt v rakúskej obci – Logistický Park Kittssee. „O projekt prejavili záujem viacerí hráči v logistickom developmente, výsledkom bol úspešný predaj spoločnosti CTP,“ priblížil investor.

V Podunajských Biskupiciach Blueprint zodpovedá za projekt vybudovania logistického centra s dvoma samostatnými halami a prislúchajúcej areálovej infraštruktúry. V centre sa budú nachádzať viacúčelové haly určené na prenájom a na skladovanie, ale aj na distribúciu či obchodné aktivity. V objektoch hál budú situované tiež administratívne priestory a technické zázemie. Ich súčasťou bude aj dopravná infraštruktúra a plochy zelene.

Prvá hala ponúkne 29-tisíc metrov štvorcových prenajímateľnej plochy a druhá 17-tisíc metrov štvorcových plochy. Plánový začiatok výstavby je v treťom kvartáli roku 2025, do prevádzky by malo byť logistické centrum uvedené o rok neskôr. Predpokladané investičné náklady sú 50 miliónov eur.

Využitie logistickej haly v Chorvátskom Grobe bude rovnako určené na skladovanie tovaru, či na ľahkú výrobu a montáž. Súčasťou objektu budú tiež administratívne priestory, technické zázemie a dopravná infraštruktúra. Celková plocha areálu je 173-tisíc metrov štvorcových, hala bude mať 74-tisíc metrov štvorcových prenajímateľnej plochy. Začiatok výstavby je naplánovaný na druhý kvartál budúceho roka, prevádzka by mala začať o rok neskôr. Developer tu počíta s nákladmi vo výške 70 miliónov eur.