Financujúcim partnerom oboch projektov je podielový fond 365.invest Capital FKI o.p.f., ktorý je spravovaný správcovskou spoločnosťou 365.invest. Ide o slovenskú spoločnosť, ktorá je súčasťou skupiny 365.bank. BLUEPRINT má už za sebou úspešný projekt v rakúskej obci Kittsee pod názvom Logistický Park Kittssee. Park počíta s výstavbou skladových objektov a objektov ľahkej výroby, pričom už teraz sa stáva miestom niekoľkých firemných sídiel s potenciálom ďalšieho rastu. Ideálna poloha poskytuje logistickému parku veľkú strategickú výhodu a výbornú dostupnosť hlavných cestných ťahov.

Logistický Park Kittsee počíta s tromi halami. Prvá má byť najväčšia s prenajímateľnou plochou 47 800 m2, druhá hala ponúkne 15 300 m2 a tretia 7 100 m2. Celý areál má zavedené inžinierske siete a predmetné parcely sú dopravne napojené priamo z cesty I. triedy č. 50 a prístupné sieťou vlastných vnútroareálových komunikácií. V jednotlivých areáloch je riešené aj vlastné parkovanie pre zamestnancov a nákladné automobily, ktoré možno v prípade požiadavky klienta pomerovo upraviť či zredukovať. O projekt prejavili záujem viacerí významní hráči v logistickom developmente, výsledkom bol úspešný predaj spoločnosti CTP.

V Podunajských Biskupiciach BLUEPRINT zodpovedá za projekt vybudovania logistického centra s dvomi samostatnými viacúčelovými halami a prislúchajúcej areálovej infraštruktúry v rámci logistického centra. V logistickom centre sa budú nachádzať viacúčelové haly určené na prenájom a na skladovanie – napríklad elektrospotrebičov, audio-video techniky, domácich spotrebičov, kancelárskych potrieb, počítačov a ich komponentov, spotrebného tovaru, stavebného materiálu či potravín.

Haly budú určené aj na distribúciu, ľahkú výrobu, montáž, obchodné aktivity a služby. V objektoch hál budú situované aj administratívne priestory, sociálne, hygienické zázemie a technické a technologické zázemie. Územie logistického centra bude vybavené prislúchajúcou dopravnou a technickou infraštruktúrou a plochami zelene. Navrhovaný areál logistického centra v Podunajských Biskupiciach je cielený na systém BREEAM Very Good, ktorý hodnotí kvalitu a udržateľnosť stavieb v rámci širších ekonomicko – ekologických a aj spoločenských vzťahov.

Hlavné dôvody, ktoré stáli za vznikom a rozvojom týchto nástrojov na hodnotenie udržateľnosti stavieb sú snaha o pozdvihnutie kvality vo výstavbe a objektivizované hodnotenie s merateľnými a porovnateľnými výsledkami. Prvá hala ponúkne 29 000 m2 prenajímateľnej plochy a druhá 17 000 m2 plochy. Plánový začiatok výstavby je v treťom kvartáli roku 2025 a do prevádzky by malo byť logistické centrum uvedené o rok neskôr. Predpokladané investičné náklady sú 50 miliónov eur.

Logistická hala v Chorvátskom Grobe je ďalším ambicióznym projektom, za ktorý zodpovedá developerská spoločnosť BLUEPRINT. Využitie haly bude podobne ako v Podunajských Biskupiciach určené na skladovanie rôzneho tovaru či na ľahkú výrobu a montáž. V objekte budú situované aj administratívne priestory, sociálne, hygienické zázemie, technické a technologické zázemie s prislúchajúcou dopravnou a technickou infraštruktúrou a plochami zelene. Počíta sa aj s prístupom kamiónov diaľkovej dopravy, ako aj malých a stredne veľkých nákladných vozidiel pre zabezpečovanie lokálnej a regionálnej obsluhy.

Hala bude spĺňať parametre systému BREEAM Very Good. Celková plocha areálu predstavuje 173 000 m2, samotná hala ponúkne 74 000 m2 prenajímateľnej plochy. Začiatok výstavby je naplánovaný na druhý kvartál budúceho roka a prevádzka by mala začať o rok neskôr. Developer BLUEPRINT počíta s nákladmi vo výške 70 miliónov eur.