Nové objekty budú podľa developera slúžiť ako malé distribučné centrá, e-shopy, prevádzky pre malé prevádzky, výrobu a služby, prípadne na priamy nákup v skladoch. Projekt bol predložený na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA) v septembri minulého roka. Dnes má právoplatné rozhodnutie bez ďalšieho posudzovania, informuje portál YMBA. Dotknuté orgány ani verejnosť nemali žiadne námietky, čo pravdepodobne prispelo k relatívne rýchlemu procesu posudzovania.

Alto získalo aj záväzné stanovisko mesta, ktoré potvrdilo súlad s územným plánom mesta. Nový komplex prinavráti budovám pôvodné využitie. Komplex bude pozostávať z troch predajných skladov s celkovou rozlohou viac ako 26 000 m2, rozdelených do nájomných jednotiek, každá s rozlohou okolo 500 m2. Objekt A bude obsahovať 22 jednotiek, objekt B 7 a objekt C 10. Každý sklad bude mať vchod, prístup pre peších a parkovacie miesta.

Predpokladaný termín začatia výstavby je v poslednom štvrťroku 2025 a prevádzka by mohla začať o rok neskôr. Predpokladané náklady dosahujú 24 miliónov eur.